dinsdag 22 juli 2014

Vertaling patroon: rimpel / golf babydeken


Op een gezellige haakclub op Facebook kwam dit leuke patroon voorbij!!! Niet iedereen is bekend met de engelse haaktermen of vind het lastig om een engels patroon te volgen. De vertaling van het patroon staat hieronder! Voor de duidelijkheid: het is niet mijn eigen patroon maar de vertaling van het patroon wat hier te vinden is: http://canada.michaels.com/Ripple-Waves-Crochet-Blanket/C_34066,default,pd.html en heet Bernat® Baby Coordinates™ Ripple Waves Crochet Blanket.

Benodigdheden:
3 bollen garen (lengte 355m)
haaknaald 4mm
naald

Afkortingen:
l = losse
v = vaste
bobbel = sla de draad om de haaknaald, steek in en haal draad door, sla draad over en haal de draad door 2 lussen op de haaknaald, herhaal dit nog 3 keer in dezelfde steek, sla de draad over en haal de draad door alle 4 lussen op de haaknaald.
st = stokje
s.o = sla over

Patroon:
Met de eerste kleur : 163 l

1e rij:
3st in 4e l vanaf haaknaald, (s.o. 2l, 3st in volgende l), herhaal dit nog een keer, s.o. 2l, (3st, 3l, 3st) in de volgende steek, *(s.o. 2l, 3st in volgende steek) 2x, s.o. 2l, bobbel in volgende steek, s.o.4l, bobbel in volgende steek, (s.o. 2l, 3st in volgende steek) 2x, s.o. 2l, (3st, 3l, 3st) in volgende steek. Herhaal van * totdat er 12 lossen overblijven. S.o. 2l, (3st in volgende steek, s.o. 2l) herhaal 3 keer, 1st in laatste steek. Draai om.

Haak de stokjes in de volgende rijen tussen de groepen van 3st of bobbel.

2e rij:
3l (telt als st), sla de 1e ruimte over (tussen de losse om te draaien en de volgende groep van 3st), 3st in elke van de 3 volgende ruimtes, (3st, 3l, 3st) in de volgende ruimte van 3l van de vorige rij, *3st in volgende ruimte) 2x, bobbel in volgende ruimte, sla de volgende ruimte over, bobbel in volgende ruimte, (3st in volgende ruimte) 2x, (3st, 3l, 3st) in volgende ruimte van 3l van de vorige toer. Herhaal van * totdat er 4 ruimtes over blijven. (3st in ruimte) 3x, 1st in de laatste ruimte (tussen de groep van 3st en de losse die er is om om te draaien). Hecht andere kleur aan. Draai om.

De 2 rij vormt het patroon. Maak het dekentje als onderstaand:
(1 rij kleur B, 2 rijen kleur C)2x, (1 rij kleur B, 2 rijen kleur A)2x
Deze 12 rijen vormen het streeppatroon.

Haak de volgende 45 rijen in streep patroon (59 rijen in totoaal), stop met 2 rijen met A, hecht af.

Rand:
Met de goede kant naar boven, hecht A aan in een bovenste hoek van de deken, 1l, haak een rij van vasten rondom de deken, hecht af. Haak ook een randje aan de andere kant van de deken.

Met deze vertaling zijn geen veranderingen aangebracht in het oorspronkelijke patroon! Nu kan iedereen het dekentje maken!!!!

Veel plezier!


2 opmerkingen: